Basisschool de Lis

Van A naar B

Projectweek

In mei 2023 hebben de leerlingen van Basisschool De Lis zich toegewijd aan het thema ‘Van A naar B’. De gehele school nam deel aan dit thema. Op deze pagina kun je het werk van groep 3 en groep 5/6/7 terugvinden.

 

Groep 3 – wijkgeluiden

Groep 3 heeft zich verdiept in de wereld van geluidsopnames en instrumentenbouw. In twee lessen zijn de leerlingen naar buiten gegaan om de wijk in kaart te brengen door middel van geluidsopnames. Vervolgens hebben de leerlingen geluidsdoosjes gemaakt die bespeeld konden worden. Deze hebben ze opgenomen in opnamestudio Cult North. Hieronder kun je de opname terugvinden.

 

Groep 5/6/7 – geluidskastjes

Groep 5/6/7 heeft zogenaamde ‘geluidskastjes’ gecreëerd. In de eerste les zijn sommige leerlingen naar ‘Coppi’, een locatie die zowel koffie als fietsen aanbiedt, gegaan, terwijl de andere groep het Houweling Telecom Museum bezocht. Op beide locaties hebben ze geluidsopnames gemaakt en interviews afgenomen. In de tweede les hebben de leerlingen de geluidskastjes samengesteld, waarbij ze speakers in de kastjes hebben ingebouwd en deze hebben gesoldeerd. Deze speakers kunnen worden aangesloten op een computer, waarop vervolgens de eerder opgenomen geluiden worden afgespeeld. Hieronder vind je een mix van alle opgenomen geluiden.

 

Naar boven Drag Aanmelden